Nieuwsbrief 5

All rise: ‘Doing Good in the World’ kan je op 15 mei flinke handen en voeten geven door ver over je clubgrenzen heen te kijken. Lees onze update!

Beste Rotarians, Rotaractors en Interactors,

Nog even en het is 22 maart. Nog lang geen 15 mei (gelukkig want we hebben onze tijd hard nodig voor een perfecte organisatie) en toch is 22 maart ook al een belangrijke mijlpaal omdat alleen nog tot dat moment de clubs als geheel zich kunnen inschrijven voor het Rotary Festival Nederland. Inmiddels hebben zich 189 clubs aangemeld en hebben wij al vele verzoeken voor individuele inschrijvingen ontvangen die vanaf nu ook van harte welkom zijn.

Vanaf vandaag is het ook mogelijk op individuele basis in te schrijven, voor jezelf of eventueel ook voor gasten en/of familieleden. Voor het geval jouw club niet meedoet en jij toch het Rotary Festival Nederland wilt bezoeken.

Wij naderen het maximum aan gasten. En natuurlijk willen wij iedereen een kans gunnen te kunnen deelnemen aan dit fantastische Rotary festival.

Let op: als club kun je je tot 22 maart inschrijven, daarna niet meer!

Wij zullen uiteindelijk wel een wachtlijst moeten hanteren, dus wie het eerst komt, die het eerst maalt. Met de losse kaartverkoop verwachten wij in totaal rond de 3500 gasten. Inschrijven kan via www.rotaryfestival.nl

Wie gaat het festival openen? Niemand minder dan…

We hebben de burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma, voor de opening van het Rotaryfestival gevraagd en wij zijn vereerd dat zij heeft toegezegd te komen openen. Zo fijn! De Gemeente Utrecht, waarvan festivalplaats Maarssen onderdeel is, ontving trouwens op 2 juni 1122 stadsrechten van Keizer Hendrik V, en bestaat dus in ons Rotary festivaljaar precies 900 jaar. Feliciteren mag.

En wie neemt ons door de dag mee?

Dagvoorzitter Harriette Verwey, Zone Coördinator van de Rotary Foundation, zal op enerverende wijze de rode draad van de dag bewaken en structureren. Met de nodige spontaniteit natuurlijk.

Wat houdt onze sprekers bezig?

Dát vertelt onze festivalvoorzitter Rob Klerkx in geuren en kleuren HIER!

In de afgelopen weken hebben wij interessante en krachtige persoonlijkheden gesproken in de voorbereiding naar het Festival. We lichten weer een tipje van de sluier op.

Professor Martina Vijver gaat ons bijpraten over de invloed van het menselijk handelen op de klimaatverandering en ziekteverwekkers. Tussen hoop en wanhoop. Zij gebruikt ter illustratie de invloed van onze ‘groene’ beslissingen op de biodiversiteit van een sloot en de consequenties die daaruit voortvloeien.

Nic Balthazar uit België zal ons op cabareske wijze onderhouden over ons klimaat. Maar vergis je niet: onder een stevige laag humor schuilt een ernstige boodschap!

Motalib Weijers is van RC Uden en komt oorspronkelijk uit Bangladesh. Als zelfverklaard wees en straatjochie groeide hij op tot een succesvolle zakenman. Zijn maatschappelijk hart doet hem werken aan de distributie van HPV-tests (baarmoederhalskanker) onder de Bangladeshe meisjes.

En de semi-internationale Lotta Croisset, een geboren Zweedse, is volledig geïntegreerd in de Nederlandse samenleving met een sterk verhaal over hoe je bedrijven en organisaties zelfsturend kunt maken door een totale focus op diversiteit. Zij is tevens de president van de Soroptimisten.

Andreas Wismeijer, zal ons als psycholoog in twee spreekbeurten verrassen met zijn inzichten op thuiswerken versus werken op kantoor. In een tweede sessie geeft hij duiding aan onze stress bij het bewaren van geheimen.

  • In volgende nieuwsbrieven nemen wij jullie verder mee op onze festivalreis.
    Een paar mededelingen nog:

Spacebuzz, wel en niet voor iedereen!

De Spacebuzz is natuurlijk een attractie en zal ook een grote aantrekkingskracht op de aanwezige kinderen uitoefenen, maar in de basis is het een educatief project dat wij tot één van onze goede doelen betiteld hebben. Alle kinderen (tot 12 jaar) kunnen een ruimtereis maken, maar clubs moeten van tevoren tijdig aangeven in hoeverre zij serieus interesse hebben in het educatiepakket dat via scholen in hun regio onder de aandacht gebracht kan worden. Geef bij aankomst aan in welk tijdsframe je de Spacebuzz wilt bezoeken bij de stand naast de Spacebuzz. VOL is VOL. Voor meer info: https://www.spacebuzz.nl

Oproep: Make it happen op 15 mei tijdens het Rotary Festival Nederland met muziek van eigen clubgrond!

Welke Rotaryclub of Rotarian/Rotaractor wil een bijdrage leveren aan de muzikale of cabareske ondersteuning van ons festival? Wij hebben al een basis van artiesten, maar aangezien dit festival van en door Rotarians is, is er altijd ruimte voor een ‘dweilorkest’ en zien wij graag jullie bijdrage tegemoet om de feestvreugde nog eens extra te verhogen en je ook op een andere manier te verbinden met Rotariangenoten. De ABBA Fever Band komt sowieso, jullie ook?

Al 189 clubs aangemeld! We naderen vol=vol; heb je plannen, wacht dan niet te lang met inschrijven; dit geldt ook voor uit te nodigen gasten! Clubs kunnen zich nog tot 22 maart inschrijven. Individuele inschrijvingen zijn vanaf nu welkom op www.rotaryfestival.nl

Blijf op de hoogte van het laatste festivalnieuws op:
WWW.ROTARYFESTIVAL.NL en bekijk HIER de sfeerbeelden van DeFabrique of
de toelichting van voorzitter Rob Klerkx HIER!
Beleef het mee. Even wat anders!

Hartelijke Groet, namens het Projectteam:
Rob Klerkx, Seph Jacobs, Han Landman, John van Oudenaarde, Bauke Boersma en Jacqueline van den Bergen

Menu