Nieuwsbrief 4

Hooggeëerd publiek: het programma komt in vorm! Komt dat zien, komt dat zien…

Beste Rotarians, Rotaractors en Interactors,

Op zondag 15 mei 2022 zal DeFabrique in Maarssen tussen 11.00 en 20.00 uur bol staan van prachtige programma-onderdelen. Er wordt flink gewerkt aan en onderhandeld over het programma dat meer dan 3000 Rotarians en hun familie, vrienden, kennissen, collega’s, relaties en sponsors zal inspireren om ‘levens te veranderen’.

We mogen vast een tipje van de sluier oplichten want we kunnen en willen dit niet voor ons houden! Dit zijn de contouren van drie programmalijnen:

Infotainment: Charles Groenhuijsen nodigt gedurende de dag interessante sprekers uit die aan zijn drie tafels hun presentatie toelichten. En Charles zou Charles niet zijn als hij met zijn doortastende vragen geen interessante invalshoeken weet op te sporen.

Entertainment: de volgende klinkende namen hebben al toegezegd onze programmering muzikaal te omlijsten:

 • Ruth Jacott
 • ABBA Fever Band
 • Soul Brothers
 • Douglas & Rosenberg (Sinatra & Bublé)

Van een ander kaliber is de raket van het wereldwijde educatieprogramma ‘SpaceBuzz’.

Inspiratiemarkt: Zeker 35 Rotaryclubs presenteren hier hun meest succesvolle en aandachtvragende activiteiten. In de vorm van een ‘Open Space Meetingsmarkt’ kan er meegedacht en bijgeschaafd worden, in diverse ruimtes van DeFabrique.

Rotary Moments: Als thema’s zijn gekozen Gezondheid, Empowering Girls, DEI en Duurzaamheid/Leefmilieu/Klimaat. De volgende klinkende sprekers laten hun sprankelende licht schijnen over deze zeer actuele thema’s:

 • Nic Balthasar is dé klimaatgoeroe uit België is bekend van radio en televisie en staat garant voor een prikkelend verhaal.
 • Martina Vijver mag zich de # 2 in Europa noemen over invloed van menselijk handelen op het ecosysteem.
 • Motalib Weijters ontwikkelde zich van straatjongen in Bangladesh naar een succesvolle en vooral maatschappelijk betrokken zakenman.
 • Marian Spier, social entrepreneur en powervrouw, die hét verschil maakt voor ‘DEI Empowering Girls’.
 • Sanj Srikanthan, CEO van ShelterBox, met een missie als het gaat om humanitaire hulp.
 • Anneke Assen, oud-gouverneur van D1550, werd benoemd door RID Urz Herzog als Rotary-ambassadeur voor Empowering Girls.

Al 162 clubs aangemeld! We naderen vol=vol; heb je plannen, wacht dan niet te lang met inschrijven; dit geldt ook voor uit te nodigen gasten!

 • Schrijf je club in op www.rotaryfestival.nl
 • De kosten per club bedragen € 500,-. Dit bedrag bestaat uit twee delen: één deel is een bijdrage aan het festival en voor het tweede gedeelte krijgt je club 10 entreekaarten
 • Extra kaarten kunnen later ook nog besteld worden, zolang voorradig.

Via komende nieuwsbrieven houden we je op de hoogte en hou vooral ook de website www.rotaryfestival.nl in de gaten voor de laatste updates. We gaan ervan uit dat corona op 15 mei onder controle is en volgen alle geldende richtlijnen. Voor alle zekerheid is in september een reservedatum vastgelegd, mocht het anders lopen dan gewenst.

Kijk voor verdere informatie op:
WWW.ROTARYFESTIVAL.NL en bekijk HIER de sfeerbeelden van DeFabrique.
Beleef het mee. Even wat anders!

Hartelijke Groet, namens het Kernteam,
Rob Klerkx, Seph Jacobs, Han Landman, John van Oudenaarde,
Jacqueline van den Bergen (communicatie)

Contractondertekening bij DeFabrique op 17 december 2021. Van links naar rechts staand: Seph Jacobs, John van Oudenaarde, medewerker DeFabrique, Bauke Boersma, en zittend: medewerker DeFabrique, Rob Klerkx, Jacqueline van den Bergen en Han Landman.

Menu